EXCURSIEVERSLAG RUMST 11 - 11 MAART 2018

Het wordt steeds moeilijker een excursieverslag te schrijven zonder telkens in herhaling te vallen en om te vermijden dat het verhaal eentonig wordt. Toch was het vandaag ook weer een zéér geslaagde excursie met alleen maar tevreden deelnemers!

Er bestond enige twijfel om de excursie te laten doorgaan daar de weersvoorspellingen niet zo schitterend waren, maar inside informatie over nieuwe afgravingen in het bovenste deel van de groeve hebben de doorslag gegeven.

Alle deelnemers (zowel uit Nederland als uit België) zijn hedenmorgen onder gietende regen in de wagen gestapt en die regen heeft aangehouden tot ze in Rumst toekwamen, dan was het gelijk gedaan! Meerdere leden, die zich aangemeld hadden, werden toch nog in bed gehouden door de griep. Bovendien heeft de echtgenote van een van onze deelnemers gisteren de wagen “in gort” gereden, zodat die ook heeft moeten afhaken. Waren we vandaag nog met 16 deelnemers.

Er werd verzameld in de Boomse klei, in de miocene zanden en in de pleistocene grindlaag, zodat iedereen aan zijn trekken kwam. De zon maakte er in de namiddag nog een prachtige dag van.

Er werden weer leuke dingen gevonden, maar dat lezen jullie binnenkort in Afzettingen.